I Norge kastes det dessverre mye mat hvert år. Vi vet det er vanskelig å finne tid i en hektisk hverdag til å passe på at ikke gulrøttene blir gamle, at agurken tørker ut eller at middagsrestene blir spist. Derfor skal ikke vi i Tise Basics fokusere på alt den maten som kastes og gi dårlig samvittighet, men vi vil heller fokusere på å tilby løsninger og produkter som gjør det enklere å ta de små stegene hver dag som gjør det litt lettere å ta vare på maten vår. Under er noen av våre favorittips:

1. Halvbrukte grønnsaker? Bruk Food Huggers!

Til middagen trenger du en halv rødløk. Den andre halvdelen blir liggende i kjøleskapet og blir lite fristende og du ender opp med å kaste den.

Du henter frem agurken for å skjære noen agurkskiver til pålegg, men den ytterste delen er så ekkel og soggy, så du skjærer den av og kaster den før du kutter videre.

Du skulle ha et par sitronskiver i teen din, men neste gang du finner frem sitronen er resten av sitronen tørket ut og du kaster den.

Du kjenner deg kanskje igjen? Det gjør iallfall vi! Da kan vi tipse deg om Food Huggers som er perfekt til å – ja du gjettet riktig – klemme rundt grønnsakene eller frukten. Du kan også bruke den som lokk på glass eller små krukker!

Se noen av våre Food Huggers her:

2. Bruk Stasher silikonpose til oppbevaring

Stasher, Stasher, Stasher. Hvor skal vi begynne? Det er SÅ mye vi bruker Stasherbagsene våre til. Stasher XL bruker vi til holde tacolompene vi ikke brukte freshe i i lang tid ved hjelp av den lufttett zip-locken på Stasher-posen. I Stasher M legger vi bærrestene og putter den i fryseren. Ved hjelp av Stasher S får vi forvandlet kjedelige gulrøtter og rester fra fruktfatet til deilig snacks når vi skal på farten, så vi unngår at det blir liggende i kjøleskapet og bli gammelt. Mulighetene er uendelige! Du kan lese mer om Stasher her.

Sjekk ut våre Stashers her:

3. Dekk til matrestene med Bee’s Wrap eller silikonlokk

For at det skal være enkelt å unngå matsvinn kan det ofte være fint å bruke serveringsskålene til oppbevaring. Om du samler alle restene fra tacoen i én skål har du en deilig tacolunsj til dagen etterpå, og ved å dekke til skålen med bivoksark eller silikonlokk fra enten UniLid eller Concept Zero holder du maten frisk og fin!

Her er noen utvalgte bivoksark og silikonlokk:

Vi håper dette kan inspirere deg til å se hvor enkelt det kan være å ta noen litt grønnere hverdagsvalg for å ta bedre vare på maten vår og unngå matsvinn. Legg gjerne igjen en kommentar med ditt beste tips for å ta et lite steg fra matsvinn til matvinn!

Author Emma Lillemo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *