Hjem / Grønne julegavetips
INSPIRASJON & TIPS

Grønne julegavetips🎁

Du grønne glitrende gave, god dag!

Det er ikke bare treet som kan være grønt på julaften. Gavene som ligger under treet kan vi også gjøre litt grønnere!

Hvordan kan vi klare å balansere julegaveinnkjøp og bærekraft?

1. Kjøp gaven brukt♻️

Hvis du har en idé om hva du har lyst til å gi i gave – tenk etter om det går an å kjøpe det brukt. På Tise ligger det masse fine klær, vesker, vaser, interiør, kjøkkenutstyr++ Ofte er det bare så vidt brukte ting og like godt som nytt.

tise app
🌟Bonus🌟: Da kan du også gi en enda mer eksklusiv gave fordi budsjettet strekker lenger!
🌟Bonus🌟: Du slipper å ha dårlig samvittighet over fine ting du ikke bruker, og kan gi det videre til noen som bruker det!

2. Gi bort noe du selv har, men ikke bruker💁‍♀️

Tenk gjennom om du har noe selv som du ikke bruker. Det er ingen skam i å gi videre ting du eier! Legg litt kjærlighet i innpakningen – kanskje du kan skrive en liten historie som følger med gaven, og gir den enda mer verdi for den som mottar? Hvor kult er det ikke for lillesøsteren din å få skinnjakken din som hun alltid har siklet på sammen med en hyggelig hilsen? Eller kanskje mamma setter pris på vasen du ikke bruker lenger, særlig når det følger med noen nydelige tørkede blomster? Eller hva med å gi videre favorittboken din med en liten personlig hilsen skrevet i permen?

3. Lag hjemmelagde gaver🧵

Bruk kreativiteten din til å gi noe hjemmelaget. Strikk en vest, sy en totebag eller lag bivoksark. Det er lite som slår gleden av å få noe det er lagt tid og kjærlighet i!

🌟Bonus🌟: Du kan kose deg med juleverksted og litt kreativ meditasjon i førjulstiden.
🌟Bonus🌟: Om du gir en fellesopplevelse gir du jo indirekte også en gave til deg selv – win win!

4. Gi en opplevelse i gave🍽️

Ikke kjøp en ting bare for å ha noe å gi. Tenk så fint det er å ha noe å glede seg til sammen, istedenfor for å pakke opp enda en ting man ikke trenger som fyller opp skuffer og skap? Noen gode tips er konsertbilletter, gavekort på massasje eller invitasjon til en treretters helaften hjemme hos deg. Eller hva med å dra sammen på keramikkurs eller vinsmaking?

5. Bruk miljøvennlig innpakning🎀

Det er mange smarte måter å ha en litt mer miljøvennlig og plastfri innpakning på. Du kan bruke stoffrester til å lage en fresh og myk innpakning, eller så kan du bruke avispapir eller pimpe opp en gammel skoeske. Hvis du ikke har så mye liggende du kan bruke har vi gjort det enkelt for deg, ved å samle alt du trenger til plastfri og miljøvennlig innpakning i en egen kategori! Der har vi samlet fine gaveposer i flere størrelser, gaveesker, pakkelapper, hemptråd og papirtape. Alt du trenger for en elegant og plastfri innpakning!

🌟Bonus🌟: Om du er i det kreative hjørnet kan du med enkle grep pimpe opp både esker og poser og gi det en personlig touch. Hva med å bruke en hvit tusj og lage fine mønstre på boksene?
🌟Bonus🌟: Hvis du ønsker å gi en grønn utfordring sammen med gaven kan du lage et lite kort som du legger ved, hvor du gir en utfordring til å f.eks. bruke en mindre plastfolie og engangsbrødposer ved hjelp av en Stasher.

6. Kjøp en gave fra Tise Basics💚

Dersom du ønsker å inspirere til en litt grønnere hverdag kan du gi en gave fra Tise Basics. Vi har gavekort, men enda morsommere er det kanskje å gi en utvalgt gave sammen med en utfordring. F.eks. en Stasher eller bivokspapir – sammen med en utfordring om å bruke mindre engangsplast. Eller Food Huggers – sammen med utfordring om å ta bedre vare på grønnsakene og kaste mindre mat. Et vennlig og hjelpsom dytt – i en litt grønnere retning!

Gavetips fra TiseBasics

Her har vi samlet våre beste gavetips til dere! En gave fra Tise Basics kan bety noe mer. Det er en enkel og positiv måte å inspirere de rundt deg i en litt grønnere retning, uten å rette pekefinger💚 Det kan være til den miljøbevisste kompisen din, onkelen din som vil kaste mindre mat eller søsteren din som har mer enn nok skjerf fra før💝

LES OGSÅ

Fair Trade flip-flops

INSPIRASJON & TIPS Fair Trade flip-flops Sleepers er flip-flopper laget av Premium Grade-naturgummi produsert under fair-trade-betingelser på Sri Lanka🩴 Her kan du lese om deres historie og hvordan Sleepers ble til! Sleepers’ historie går tilbake til 2001 da kompisene Tor Marius og Frode var på surfetur på Sri Lanka. De kom over flip-flopper i naturgummi …

Fair Trade flip-flops Les mer

10% rabatt på første kjøp?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkode på mail!

10% rabatt på første kjøp?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkode på mail!

10% rabatt på første kjøp?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkode på mail!

Handlekurv