Hjem / Fra matsvinn til matvinn

INSPIRASJON & TIPS

Fra matsvinn til matvinn

Her i Norge kaster vi dessverre mye mat hvert år. Vi vet det er vanskelig å finne tid i en hektisk hverdag til å passe på at ikke gulrøttene blir gamle, at sitronen ikke skal tørke ut eller at restene fra middag blir spist. Tise Basics ønsker å fokusere på å tilby løsninger og produkter som gjør det enklere å ta de små stegene hver dag som gjør det litt lettere å ta vare på maten vi har. Les videre for å få tips om noen av våre favorittprodukter til oppbevaring av mat – som gjør levetiden lengre💚

1. Halvbrukte grønnsaker? Bruk Food Huggers

Til middagen trenger du en halv rødløk. Den andre halvdelen blir liggende i kjøleskapet og blir lite fristende og du ender opp med å kaste den.

Du henter frem agurken for å skjære noen agurkskiver til pålegg, men den ytterste delen er så ekkel og soggy, så du skjærer den av og kaster den før du kutter videre.

Du skulle ha et par sitronskiver i teen din, men neste gang du finner frem sitronen er resten av sitronen tørket ut og du kaster den.

Du kjenner deg kanskje igjen? Det gjør iallfall vi! Da kan vi tipse deg om Food Huggers som er perfekt til å – ja du gjettet riktig – klemme rundt grønnsakene eller frukten din. Du kan også bruke de som lokk på glass eller små krukker!

2. Bruk Stasher silikonpose til oppbevaring

Stasher, Stasher, Stasher. Hvor skal vi begynne? Det er SÅ mye vi bruker Stasherne våre til. Stasher silikonposer kan nemlig oppbevares i kjøleskap, fryses, brukes som stekepose og kokepose – og det beste av alt, de går i oppvaskmaskinen🥳 Stasher har en luft- og lekksikker zip-lock funksjon som holder maten din fresh og juicy.

Stasher bruker vi til holde tacolompene vi ikke brukte freshe i lang tid ved hjelp av den lufttette zip-locken. I Stasher legger vi bærrestene og putter de i fryseren. Ved hjelp av Stasher får vi forvandlet kjedelige gulrøtter og rester fra fruktfatet til deilig snacks som vi kan ha med på farten. Mulighetene er uendelige! Du kan lese mer om Stasher her.

3. Dekk til matrestene med Bee’s Wrap eller matlokk i silikon

For at det skal være enkelt å unngå matsvinn kan det ofte være fint å bruke serveringsskålene til oppbevaring rett i kjøleskapet. Om du samler alle restene fra tacoen i én skål har du en deilig tacolunsj til dagen etterpå, og ved å dekke til skålen med bivoksark eller silikonlokk fra Concept Zero holder du maten frisk og fin!

Bivoksarkene finnes også i en vegansk versjon laget med candelilla voks i stedet for bivoks🐝 Vokspapirene våre kommer i masse flotte mønstre og størrelseskombinasjoner slik at du finner de som passer deg best!

Smart matoppbevaring

10% rabatt på første kjøp?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkode på mail!

10% rabatt på første kjøp?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkode på mail!

10% rabatt på første kjøp?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkode på mail!

Handlekurv